VJERUJEMO u siguran pristup sadržaju na internetu.

SIGURNOST NA INTERNETU

SIGURNOST NA INTERNETU

Naša odgovornost kao tehnološkog lidera u Hrvatskoj dovesti je brzi internet i najnoviju digitalnu tehnologiju u domove.

Jednako važnu ulogu vidimo u stvaranju okruženja u kojem društvo može sigurno koristiti suvremenu tehnologiju. Kreiramo zaštitne kontrolne mehanizme korištenja internetskih servisa, edukaciju činimo dostupnijom te dižemo svijest o sigurnom korištenju tehnologije i cyberbullyingu.

Novosti

08 | 11

Generacija Z - njima internet ne predstavlja digitalni svijet opasnosti

Generacija Z jest tehnologija. Tako kažu. Rođeni su nakon 1995. godine i znaju sve o deep webu, hakerima, osobnoj zaštiti podataka, sumnjivim profilima i tome što učiniti ako naiđu na neprimjereni sadržaj. Oni internet ne vide kao digitalni svijet opasnosti. Barem ako pitate učenike Opće gimnazije Tituša Brezovačkog.

07 | 11

“Šeraj pozitivu, blokiraj negativu”: Za sigurnost naše djece na internetu

Pristup internetu ima 99% djece u Hrvatskoj, a njih 68% prije 13. godine ima profil na Facebooku. No, ne znaju puno o online opasnostima. Zato je pokrenuta široka društvena akcija koja će povećati sigurnost.

06 | 11

OŠ Vukovina – škola koja zaista podiže svijest o sigurnosti na internetu

Oni obožavaju Viber i WhatsApp. Imaju spremne odgovore i o zaštititi privatnosti i o reagiranju na neprimjerene sadržaje. To su osnovnoškolci iz Vukovine.